Садовий прокоментував ситуацію з Ryanair

19970771_1824857147829559_287186256_n

Я хочу наголосити, що Ryanair чітко висловила свою позицію про те, що не має претензій до Львова і шкодує, що Львів знову стає заручником великої інтриги, що сьогодні є в Україні.

Я хочу наголосити, що Ryanair чітко висловила свою позицію про те, що не має претензій до Львова і шкодує, що Львів знову стає заручником великої інтриги, що сьогодні є в Україні.

Про це мер Львова Андрій Садовий заявив на брифінгу перед журналістами, коментуючи відмову Ryanair співпрацювати з Україною та те, у якій позиції опинилося місто Львів, передає ІА Дивись.info

«Я вірю, що здоровий глузд повернеться до керманичів нашої держави, адже аеропорт «Бориспіль» не є приватно фірмою. Це державне підприємство. Є президент держави, є голова Уряду і я думаю, що вони сьогодні повинні прийняти важливі рішення, аби не виставляти країну на посміховисько на ввесь світ. Тому що Ryanair присутній у всіх цивілізованих аеропортах. І ми віримо, що все таки цей великий проект буде реалізовано. Левова частка всіх рейсів припадає на Львів і якщо порахувати, то це десь до 2 мільйонів гривень. Це кошти, які мав би отримати малий та середній бізнес Львова. Також це можливість для молодих людей за достатньо невисоку ціну побачити світ. Президент має всі можливості для того, аби ця угода була підписана і Ryanair відновив продаж квитків. Я очікую, на це сьогодні-завтра, якщо вони цього не зроблять, то я думаю, що реакція громади буде дуже непростою.

Я думаю, що це політична неготовність іти на максимальну відкритість і прозорість, адже компанія Ryanair працює дуже відкрито і ці преференції, які вони отримали у Львові, їх елементарно може надати Київ, тому що вони планують мати 4 напрямки на Київ, на Львів - 7.

Якщо сьогодні-завтра «Бориспіль» підпише всі необхідні документи, то я думаю, що компанія вернеться в Україну, але це залежить виключно від Президента і прем'єр-міністра», – заявив Андрій Садовий.

Нагадаємо, що компанія Ryanair скасовує 4 новий маршрути Києва та 7 нових львівських маршрутів, що призведе до втрати понад 500 000 пасажирів та 400 робочих місць через невиконання київським аеропортом угоди, яку підписали у березні цього року із Міністерством інфраструктури, посадовими особами аеропорту та чинним генеральним директором аеропорту паном Рябікіним. Україна стала 34-ою країною, куди мав літати перевізник.

Ryanair мав літати з Києва у Лондон, Манчестер, Стокгольм і Ейндговен. А рейси зі Львова мали бути до Ейндговена, Лондона, Берліна, Вроцлава, Меммінгена, Кракова та Будапешта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: