Ведмедицю Христю знайшли в Івано-Франкове: тварину у спеку замкнули в бусі

13906944_223962294664795_9215395870928025940_n
Ведмедиця Христя

Ведмедицю Христину виявили активісти в Івано-Франково, куди з «гастролями» завітам сумнозвісний цирк «Арт Х». Тваринка у неймовірну спеку кілька годин була зачинена у тісному бусі.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила Катерина Артюхова.

«Івано-Франкове, у закритому бусі протягом кількох годин під час спеки перебуває незаконно ведмідь. Власник відмовляється надати документи. Активісти викликали поліцію, яка не з'являться вже протягом двох годин. Активісти мають побоювання, що тварина не доживе до приїзду патруля», – написала пані Катерина.

Згодом, вона додала, патруль таки і приїхав і активісти написали заяву про жорстоке поводження з тваринами.

Але невдовзі поліцейські заявили, що не уповноважені вилучати тварину, тому викликали слідчо-оперативну група, яка прибула о 22.43.

Наразі, нема більше інформації, але ми продовжуємо стежити за долею ведмедиці Христі.

Нагадаємо, 22 липня той самий цирк «Арт Х» гастролював у Жовкві. Господар ведмедиці водив її на повідку містом, роздаючи реклами про циркову виставу. Депутат районної ради Ігор Муравський теж звернувся до правоохоронців і до держекоінспекції.  Але ні одні, ні інші не знайшли підстав, як захисти тварину, яка вже 18 років перебуває в неволі.

Читайте також: Розвага чи знущання: Жовквою для реклами цирку водили живого ведмедя

Наступного дня з нами зв’язалася зоозахисниця Наталія Вишневська, від якої ми дізналися, що вони вже тривалий час розшукують Христину, яку господар незаконно вивіз із осетрової ферми, що на Київщині. На жаль, всі наші намагання залучити уповноважені органи, щоб зупинити знущання над твариною, нічого не дали. Органи місцевої влади продовжують надавати дозволи для виступів пересувним циркам. Крім ведмедиці Христини, ми виявили ще повний бус із собаками. Тварини розміщували у клітка одна на одній.

Читайте також: Врятувати ведмедицю Христю

Зоозахисники хочуть вилучити у господаря Андрій Скорих Христину і відправити її до новоствореного притулку для ведмедів у Домажирі Яворівського району.

Додамо, що Христина – тянь-шанський ведмідь. Хоча на початку ХХ століття популяція цих тварин була доволі чисельною, сьогодні це найрідкісніший підвид бурого ведмедя.

P.S.

1 серпня президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин» та направив до Уряду пропозиції із удосконалення окремих положень законодавчих актів України з огляду на внесені цим Законом зміни.

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: