Прокуратура передала Укрзалізниці тисячу вагонів фірми Клименка

2043244
Фото: zn.ua Александр Клименко

Головна військова прокуратура ГПУ розслідує кримінальне провадження за фактом створення злочинної ієрархічної організації на чолі з екс-міністром доходів і зборів О. Клименком, діяльність якої спричинила збитки державі в розмірі майже 96 мільярдів гривень.

За рішенням Печерського суду Києва Головна військова прокуратура передала «Укрзалізниці» тисячу арештованих залізничних піввагонів, які належали компанії, пов'язаній з екс-міністром доходів Олександром Клименком.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу з головою «Укрзалізниці» Войцехом Балчуном.

За словами Матіоса, ці вагони належали ТОВ «Юнісон Груп», яка пов'язана з колишнім міністром доходів і зборів.

«Орієнтовна вартість 1 тис. залізничних піввагонів - вони майже усі нові з терміном експлуатації 3-4 роки - складає $40 млн», - зазначив пан Матіос.

Він повідомив, що за попередніми оцінками експертів, піввагони Клименка, який перебуває у розшуку, щомісяця приносили дохід 10-12 млн грн, і впродовж 2013-2017 років за рахунок експлуатації цих вагонів прибуток склав 400 млн грн.

За словами пана Матіоса, щоби уникнути корупційних ризиків з боку держави під час зберігання майна, ухвалили рішення передати ці піввагони «Укрзалізниці».

 

21 квітня головна військова прокуратура ГПУ завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-міністра Клименка у вчиненні кримінальних правопорушень, зокрема, створенні злочинної організації, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

У 2014 Генпрокуратура оголосила підозру екс-міністру у тому, що він заволодів державним майном в особливо великих розмірах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: