Порошенко під час візиту на Львівщину розповів, коли знизяться ціни на скраплений газ

unnamed (17)

Свою позицію він озвучив журналістам під час брифінгу після відкриття виробничого підрозділу концерну Nexans у м. Броди.

На думку президента, ситуація має дві площини – соціальну та геополітичну, - повідомляє кореспондент Дивись.info.

«Значна частина водіїв експлуатує автомобільний транспорт, який заправляється зрідженим газом і різке здорожчання цін не може бути прийнятним і не може залишатися без реакції влади, - заявив Порошенко. – Хочу наголосити, що ми провели необхідні консультації з урядом, я говорив із Прем’єр-міністром, ми маємо абсолютно чіткі і погоджені підходи. Позиція перша: антимонопольний комітет має вжити всіх заходів для того, аби не допустити монопольного становища і зростання ціни, мають бути перевірені всі постачальники газу і якщо будуть отримані факти про монопольно отримані високі прибутки, ті, хто це допустив, будуть оштрафовані, а ситуація буде повернена до норми».

Щодо геополітичної площини президент зазначив: «Ви знаєте, що в умовах гібридної війни, коли основним постачальником скрапленого газу була Російська федерація, були прийняті рішення щодо припинення або обмеження постачання. Так само, як це відбувалося з природнім газом, ми маємо навчитися жити в умовах гібридної війни, - зауважив Порошенко. – Також були дані відповідні доручення міністерствам, виробникам, ми маємо налагодити власне виробництво скрапленого газу і ті заблоковані обсяги з РФ мають бути компенсовані українським виробництвом. Ми чекаємо результатів протягом двох-трьох тижнів і уже у другій половині вересня поставлене завдання (впевнений, що воно має бути виконане), щодо зниження ціни на скраплений газ і притягнення до відповідальності тих, хто допустив порушення, якщо вони будуть встановлені».

Президент додав, що до перевірок долучена поліція та прокуратура, а громадськість матиме змогу контролювати процес.

Читайте також: Відкрити школу і завод: Порошенко приїхав на Львівщину (оновлюється)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: