В Україні презентували зібраний за стандартами НАТО автоматичний карабін (фото)

194557_main

Державний концерн Укроборонпром презентував зібраний в Україні автоматичний карабін M4 - WAC-47, розроблений в рамках інтеграції оборонного-комплексу України у системи НАТО.

Цю американську зброю виробляють в Україні на основі ліцензії від уряду США, повідомили у Укроборонпромі.

Як пояснили у концерні, використання єдиного калібру у стрілецькому озброєнні є критично важливим під час спільних з НАТО військових навчаннях.

Згідно з повідомленням, автоматичний карабін M4 побудований за модульним принципом та дозволяє адаптувати його під різноманітні калібри, зокрема натівський калібр стрілецької зброї.

«Основною версією M4 - WAC-47 є варіант під калібр 7,62х39, який зараз активно використовуються у ЗСУ, але завдяки заміні модулів, що можливо здійснити навіть у польових умовах за 20 секунд, M4 - WAC-47 адаптується до 5.56х45 NАТО - який є основним патроном у країнах Альянсу для цього типу зброї», - повідомили у Укроборонпромі.

Перед тим як нові карабіни будуть прийняті на озброєння, їх протестують службовці Збройних сил України, Національної гвардії та інших силових структур.

«Автоматичний карабін M4 - WAC-47 дає можливість перейти українській армії та оборонній промисловості на стандарти НАТО власними силами», - додав генеральний директор ДК Укроборонпром Роман Романов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: