Путін дозволив іноземцям, які служать у російській армії, брати участь у миротворчих місіях

236245614

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, який дозволяє відправляти іноземців, які служать в російській армії, за межі Росії для участі в миротворчих і антитерористичних операціях.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, який дозволяє відправляти іноземців, які служать в російській армії, за межі Росії для участі в миротворчих і антитерористичних операціях, пише kommersant.ru.

«Військовослужбовці, які є іноземними громадянами, беруть участь в бойових діях, виконують завдання в умовах надзвичайного або воєнного стану, збройного конфлікту, а також беруть участь в діяльності з підтримання або відновлення міжнародного миру і безпеки або з припинення міжнародної терористичної діяльності за межами території Російської Федерації», - йдеться в документі.

Раніше в положенні про порядок проходження військової служби говорилося тільки про «виконання завдань в умовах воєнного стану, а також в умовах збройних конфліктів відповідно до загальновизнаних принципів і норм міжнародного права».

Також в підписаному президентом указі йдеться, що з військовослужбовцями-призовниками не раніше, ніж за один місяць до закінчення терміну служби може бути укладений контракт на один рік. Йдеться про строковиків, які хочуть вступити на службу в період надзвичайних обставин, або для участі в миротворчих або антитерористичних операціях за межами Росії, або для участі в походах кораблів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: