У Львові проінспектували СІЗО (фото)

SAM_7516

Представники влади та громадські активісти проінспектували умови тримання ув’язнених у львівському слідчому ізоляторі.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

13 жовтня представники профільних комітетів Верховної Ради, Міністерства юстиції, Державної кримінально-виконавчої служби України та правозахисники перевірили умови тримання ув’язнених у Львівській установі виконання покарань №19.

Монітори вивчали побутові умови у камерах, стан кімнати матері і дитини, лікарні тощо.

«З цього закладу комітет Верховної ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, зокрема, профільний комітет з питань реформування пенітенціарної системи, починає нову форму роботи — інспекції і виїзні засідання, пов’язані з проведенням пенітенціарної реформи», — зазначив Юрій Мірошниченко, голова підкомітету.

Читайте також: Голі ліжка та чужа білизна: як живуть підопічні у психоневрологічному інтернаті на Львівщині (фото)

Львівське СІЗО стало першим у перевірці, оскільки у ньому зосереджені фактично всі об’єкти, які інспектори планують перевіряти і порівнювати з європейськими нормами.

Юрій Мірошниченко зазначив, що даний об’єкт не є найгіршим.

«Тут досить гарно облаштована і забезпечена ліками лікарня, непогані умови для утримання матерів з дітьми, достатні умови для неповнолітніх», — зазначив він.

Натомість інспектори зафіксували жахливі умови для людей, які перебувають у звичайних камерах. Старі ліжка, матраци, брудні туалети, миші і таргани — з усім цим змушені жити люди, декого з яких навіть ще не визнали винними.

«У нього вирок не в силі, він ще не є злочинцем, а утримується в умовах, які набагато гірші, ніж у тих осіб, яких вже визнали злочинцями і вони відбувають строк покарання. Увага держави ще не така, як хотілося, фінансування бажає кращого. Не секрет, що останні 3-4 роки гроші на поточні ремонти не виділялися практично», — каже представник Асоціації українських моніторів дотримання прав людини і діяльності правоохоронних органів Олександр Федорук.

У свою чергу Михайло Дзюдзь, начальник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, зазначає, що через недостатнє фінансування та відсутність нових слідчих ізоляторів, доводиться «ліпити те, що вони можуть і як можуть».

ІА Дивись.info побувала разом з інспекторами на перевірці СІЗО. Детальний репортаж читайте на нашому сайті згодом.

Фото: Дивись.info

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: