Силовики в масках самовільно забрали ліцензію на Мужіївське родовище в американської золотовидобувної компанії

завантаження

Вчора, 20 жовтня, люди в масках, які назвалися представниками СБУ, розгромили офіс «Карпатської рудної компанії» у закарпатському селищі Мужієво, а також квартиру керівника компанії в Києві та Берегово.

Про це ІА Дивись.info повідомила прес-служба компанії.

Без законних  пояснень група невідомих забрала геологічну інформацію та спецдозвіл на розробку Мужіївського родовища поліметалів, які раніше викупила американська компанія-інвестор  Avellana Gold.

На місці працівникам «Карпатської рудної компанії» сказали, що обшук проводять в рамках кримінальної справи, що стосується попередніх власників цього підприємства. Попри це з незрозумілих причин люди в масках забрали документи, які належать американській компанії Avellana Gold.

«Невідомі самовільно вдерлися на територію підприємства, розвалили огорожу, зламали замок... Разом з документами про фінансово-господарську діяльність «Карпатської рудної компанії» забрали оригінал дозволу на розробку Мужіївського родовища і ноутбук з конфіденційною унікальною інформацією про родовище. Без будь-яких пояснень кажуть: «нам сказали забрати все», – коментують працівники компанії.

На сьогодні американська компанія Avellana Gold розробила унікальний для регіону проект з видобутку поліметалів, у який планує інвестувати близько $100 млн та отримала всі погодження на ведення бізнесу.

Без дозвільних документів, які відібрали невідомі, робота Avellana Gold заблокована.

«Ми готуємо термінове звернення до американського посольства, Європейської бізнес-асоціації та компанії з підтримки іноземних інвесторів UkraineInvest. Адже на наших спільних зустрічах український уряд неодноразово декларував свої наміри про покращення інвестиційного клімату та підтримку іноземних інвесторів. Наразі, крім красивих слів, жодного сприяння нема», – коментує Андрій Смолін, керівник українського представництва американської компанії Avellana Gold.

Нагадаємо, у 2016 році Avellana Gold придбала підприємства «Карпатська рудна компанія» і «Західна геологорозвідувальна компанія», що володіють спеціальними дозволами на видобуток і розвідку поліметалевих руд у Західній Україні (Мужіївське, Берегівське і Квасівське родовища).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: