Які порушення Держекоінспекція виявила на Грибовицькому сміттєзвалищі

Під час останньої перевірки ЛКП «Збиранка» Державна екологічна інспекція у Львівській області виявила низку порушень, зокрема забрудення підземних вод і грунтів.

Під час останньої перевірки ЛКП «Збиранка» Державна екологічна інспекція у Львівській області виявила низку порушень, зокрема забруднення підземних вод і грунтів. Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит Дивись.info, отриманий з Держекоінспекції.

Зокрема екоінспектори виявили забруднення підземних вод фільтратом полігону твердих побутових (виявлено перевищення граничної допустимої концентрації (ГДК) по залізу загальному в 17,3 рази,  кадмію 11,5 рази, марганцю в 5,7 рази).

Крім того, в ЛКП «Збиранка» відсутній дозвіл на розміщення та ліміт на розміщення відходів.

Поза тим па полігоні твердих побутових відходів не проводиться вилучення та знешкодження біогазу.

Виявлено і забруднення земель. Зокрема на південному сході від дамби, що відмежовує місце збору інфільтрату виявлено підвищення свинцю в 2,6 рази, а цинку – в 1,6 рази. А на південь від дамби – кадмію в 1,19 рази, свинцю – в 2,09.

Під час перевірки Грибовицького сміттєзвалища було виявлено людей, які займалися незаконним сортуванням відходів як вторинної сировини (скло, макулатура, ПЕТ відходи), а це є порушення Закону «Про відходи».

Тоді Держекоінспекція склала 4 протоколи на загальну суму 1734 гривні і видала приписи на усунення порушень.

За фактом забруднення підземних вод проведено розрахунок шкоди, завданий державі, сума якої становить 26 704, 16 грн. А матеріали перевірки були скеровані у прокуратуру Львівської області.

Нагадаємо, як писала ІА «Дивись.info», остання перевірка роботи ЛКП «Збиранка» екоінспекторами була проведена у вересні 2013 року. Після цього працівників Держекоінспекції на територію підприємства не пускали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: