Суд наказав скандальному ПАТ «Львівська вугільна компанія» повернути державі 61 мільйон

Прокуратура Львівської області звернулась до суду, аби повернути державі 61 мільйон гривень від ПАТ «Львівська вугільна компанія».

Прокуратура запобігла скасуванню податкових повідомлень-рішень про порушення у ПАТ «Львівська вугільна компанія» на суму 61 мільйон гривень, - йдеться у повідомленні прес-служби Прокуратури.

Львівський окружний адміністративний суд погодився із доводами прокуратури Львівської області та відмовив Публічному акціонерному товариству «Львівська вугільна компанія» у задоволенні позову до Сокальської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області про визнання нечинними і скасування податкових повідомлень-рішень, згідно з якими виявлено фінансові порушення на загальну суму 61 млн грн.

Зокрема, вступивши у розгляд зазначеної справи, прокуратурою області доведено правомірність дій податкового органу, яким виявлено порушення у «Львівській вугільній компанії» на згадану суму при формуванні податкового кредиту та сплаті до державного бюджету податку на додану вартість.

Відтак, відповідно до постанови суду, згадані податкові повідомлення-рішення про відшкодування 61 млн грн. компанією не підлягають скасуванню.

Нагадаємо, що сумнозвісному ПАТ «Львівська вугільна компанія» належить терикон у с. Соснівка, який горить уже майже рік. ІА Дивись.info неодноразово писала про цю проблему та скеровувала відповідні інформаційні запити в компанію, однак жодної відповіді не отримало. Більше з цієї теми читайте тут:

Біля Соснівки досі горить терикон

Трохи науки. Чи зможуть водою загасити палаючий терикон біля Соснівки

Депутат вимагає оголосити Червоноград і Соснівку зоною надзвичайної екологічної ситуації (документ)

Екокатастрофа: чому на Львівщині не можуть загасити терикон

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: