Львів’яни записали перший аудіогід містом

Місцеві жителі записали перший аудіогід містом Лева на українській платформі Wayme.

Місцеві жителі записали перший аудіогід містом Лева на українській платформі Wayme, пише Zaxid.net.

Поки що на сайті є лише одна екскурсія містом «Одна вулиця – весь Львів». Її проводить журналістка Варвара Баришнєва.

«Робота над аудіогідом тривала майже місяць. Для прогулянки я обрала свою улюблену вулицю, розрахувала маршрут, зібрала дані, після чого переповіла їх у вигляді документальної казки», – розповіла вона.

Записана екскурсія проходить на вулиці Генерала Чупринки, триває 80 хвилин, охоплює 11 місць і майже три кілометри пішої прогулянки. Поки що вона доступна лише російською мовою. Згодом обіцяють додати українську версію.

Мобільний додаток Wayme розробила команда ІТ-спеціалістів з Дніпропетровська у червні цього року. Аудіотур записують люди, які не працюють професійними гідами. Бажаючі прослухати екскурсію також можуть обрати фах людини, яка її «розповідатиме». Частина екскурсій платна, частина – безкоштовна.

Усі охочі долучитися до записів аудіогідів можуть писати свої пропозиції на сайті Wayme. Щоб послухати віртуальну екскурсію треба завантажити на смартфон чи планшет спеціальний додаток, який поки що доступний тільки для операційної системи IOS. Наразі розробники закінчують підготовку додатку для Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: