Сьогодні Україна втратила Великого українця світового рівня

14715017_702344713255910_3883660853341216804_o

Сьогодні, 24 жовтня, о 5 ранку, пішов із життя видатний економіст, благодійник та громадський діяч Богдан Дмитрович Гаврилишин.

Сьогодні, 24 жовтня, о 5 ранку, пішов із життя видатний економіст,  благодійник та громадський діяч Богдан Дмитрович Гаврилишин.

Останні хвилини свого життя Богдан Дмитрович провів у родинному колі у своїй квартирі в Києві. Нещодавно професор відсвяткував свій День народження.

Довідка: Богдан Дмитрович Гаврилишин народився 19 жовтня 1926 року у с. Коропець Тернопільської області. Отримав диплом магістра за спеціальністю Інженер-механік в Університеті Торонто, MBA в МІМ-Женева, доктора економіки та суспільних наук у Женевському Університеті. Впродовж 18 років очолював Міжнародний інститут менеджменту в Женеві. Член Римського клубу, член Світової академії мистецтва та науки, член Міжнародної академії менеджменту, почесний доктор у 7 університетах Канади та України, консультант держав та міжнародних компаній, модератор і голова численних міжнародних наукових конференцій та семінарів у 89 країнах світу.
Створив Міжнародний центр перспективних досліджень, Міжнародний інститут менеджменту в Індії, після – в Україні.

Читайте також: ТОП-10 висловлювань видатного українця сучасності Богдана Гаврилишина

Став співзасновником Європейського форуму з менеджменту у Давосі (тепер Світовий економічний форум). Був консультантом компаній «General Electric», «IBM», «Unilever», «Phillips», радником кількох країн.
Був радником першого Президента України, чотирьох голів Верховної Ради та трьох Прем’єр-міністрів; Головою Консультативно-дорадчої ради при Президії Верховної Ради України. Ініціював створення деяких молодіжних організацій в Україні, був активним членом Всеукраїнської скаутської організації «Пласт». Очолював фонд Богдана Гаврилишина в Києві і фундацію «Відродження» в Женеві.

Читайте також: Богдана Гаврилишина нагороджено відзнакою «Золотий герб міста Львова»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: