На Волині півсотні гірників оголосили голодування

fca71cd9892dfeeac81204f8e1de8d1a_xl

Близько п'ятдесяти гірників недобудованої шахти «Нововолинська» №10, яким держава заборгувала зарплату за три місяці, розпочали голодування.

Про це повідомляє прес-служба Конфедерації вільних профспілок України.

«На знак протесту проти невиплати заробітної плати гірники шахти №10 "Нововолинська" оголосили голодування. Таке рішення одностайно ухвалено на зборах трудового колективу підприємства... Гірники налаштовані рішуче: відтак близько п’ятдесяти осіб із першої зміни уже голодують, до них мають намір приєднатися й колеги з другої зміни», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Патова ситуація: на львівських шахтах зростають борги і падає видобуток

«Чогось особливого не просимо, вимагаємо лише погасити наявну заборгованість із зарплати, яка вже становить три місяці. Нам загалом заборгували 7 мільйонів гривень. За бажання такі гроші могли б і знайти. Також ми вимагаємо, щоб у державному бюджеті на наступний рік було передбачено фінансування на добудову копальні. А ще вимагаємо приїзду міністра енергетики і вугільної промисловості Ігоря Насалика», - зазначив голова первинного осередку НПГУ шахти №10 «Нововолинська» Василь Прадід.

Статті по темі: «Наше вугілля ігнорують», – шахтарі Львівщини мітингують у Києві (Фото)

У КВПУ нагадали, що 27 жовтня близько трьох сотень гірників нововолинських шахт перекривали митний перехід Ягодин.

Крім того, шахтарі пікетували Верховну Раду та Кабінет Міністрів, вимагаючи виплати заробленого, але результату це не дало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: