Українські технічні виші офіційно поєднуватимуть навчання і роботу

comp

Українські технічні виші cпробують запровадити систему подвійного навчання. Це має вирішити проблему неготовності студентів-випускників до робочих реалій. До подібної практики приглядається керівництво Харківського національного університету радіоелектроніки.

Українські технічні виші cпробують запровадити систему подвійного навчання. Це має вирішити проблему неготовності студентів-випускників до робочих реалій. До подібної практики приглядається керівництво Харківського національного університету радіоелектроніки, повідомляє AIN.ua.

Схема працюватиме за наступним принципом: студент, університет і компанія, що надає роботу, підписуватимуть договір. При цьому, компанія повинна навчати свого молодого працівника. Відтак студенти матимуть можливість вчитися та працювати одночасно.

«Ми вже провели перемовини з багатьма компаніями, можемо сказати, що зацікавленість з їхнього боку є, оскільки в кінці вони отримуватимуть спеціалістів, які вже вміють застосовувати теоретичні знання на практиці», – повідомляє прес-служба університету.

Спочатку планують зібрати експериментальну групу з найкращих студентів (не молодших, ніж 3 курс). Схему поєднання навчання з роботою керівництво ХНУРЕ планує випробувати з наступного навчального року. Спочатку вона стартує на факультеті комп’ютеризованих технологій і управління – там, де навчаються майбутні ІТ-фахівці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: