Бізнесмен Сергій Тарута не претендує на Підгорецький замок

Широке обговорення серед громадськості спричинила інформація про те, що пам'ятку архітектури Підгорецький замок хочуть передати у концесію. Також з'явилася інформація, на замок претендує бізнесмен Сергій Тарута. Утім, сам Тарута не підтвердив цю інформацію, передає ІА Z

Широке обговорення серед громадськості спричинила інформація про те, що пам'ятку архітектури Підгорецький замок хочуть передати у концесію. Також з'явилася інформація, що на замок претендує бізнесмен Сергій Тарута. Утім, сам Тарута не підтвердив цю інформацію, передає ІА Zik.

Тарута заявив, що у нього ніколи не було ідеї забирати замок у концесію та розповів, що з такою ідеєю до нього звертався Олег Синютка. До того ж, бізнесмен наголосив, що згідно чинного закону України «про концесії» це зробити неможливо.

«Моя єдина мета - зберегти Підгорецький замок як історичну цінність і об'єкт національного надбання. Тут немає і не може бути бізнес інтересів», – розповів Сергій Тарута.

Нагадаємо, що ініціатором передачі замку виявився голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, який і надіслав 29 вересня листа до Кабінету Міністрів.

Ми вже писали про те, чому Підгорецький замок не можна передавати у концесію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: