У Львові школярів навчатимуть програмуванню в рамках Години Коду

she

Щороку впродовж тижня інформатики (5-11 грудня) у світі проходить кампанія «Година Коду», метою якої є популяризація програмування серед школярів. У Львові, з ініціативи ІТ-школи та сприяння міськради, до акції доєднається понад 100 міських шкіл.

У навчальні заклади Львова завітають розробники відомих ігор, власники й менеджери ІТ-компаній, талановиті програмісти і бізнесмени, які разом із вчителями проведуть годину коду – одногодинний вступ (академічна година, тривалістю 45 хвилин) до інформатики. Під час уроку учні спробують себе в ролі програмістів, виконуючи завдання за сучасними програмами з вивчення інформаційних технологій. На сьогодні зареєструвалось близько 270 осіб-менторів. Спеціалістів сфери ІТ, які готові прийти в одну зі шкіл Львова та провести урок за програмами code.org для учнів 9, 10 або 11 класів, запрошують реєструватись за цим посиланням.

Акція заснована у 2013 році організацією Code.org. Великі ІТ-компанії долучились до розробки навчальних програм, а глобальний рух підтримали Барак Обама, Білл Гейтс, Марк Цукерберг і чимало інших знаменитостей. В Україні акцію підтримали Сергій Притула, Олег Скрипка, Олександр Педан, Андрій Демчук, Павло Табаков та інші. Вони знялись у відеоролику, в якому передають вітання львівським школярам, заохочують взяти участь у Годині Коду та говорять про важливість комп’ютерної грамотності у сучасному світі. Компанія Domen надрукувала понад 15 000 сертифікатів міжнародного зразка для вручення учням, що візьмуть участь у Годині Коду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: