В Україні запустять мобільний додаток для виклику поліції

bezychsmapvavppmyannyj

У додатку «102» буде передбачений і сервіс «фотодокази»

Найближчим часом українці зможуть звернутися в поліцію за допомогою спеціального мобільного додатку. Очікується, що сервіс запустять вже до кінця року. Як зазначив в.о. голови Національної поліції України Вадим Троян, в даний час сервіс проходить тестування.

«Ті проекти, яким було дано старт, продовжаться, з'являться і нові. В цілому у нас зараз 46 проектів. Уже за період відсутності Деканоідзе ми розробили і запускаємо нові сервіси. Наприклад, мобільний додаток для контакту з поліцією - 102 в телефоні. Начебто проста річ, але сучасна », - заявив поліцейський чиновник в інтерв'ю виданню «Інтерфакс-Україна».

За допомогою програми в поліцію зможе звернутися кожен свідок будь-якого правопорушення. Для підтвердження факту злочину поліція рекомендує також друкувати фотографії сервіс «фотодокази». Чи буде такий спосіб звернення до поліції більш оперативним сказати складно, однак для багатьох ситуацій, як вважають в поліції, викликати «копів» через додаток може бути більш доречно. Наприклад, якщо очевидець став свідком ДТП, проте не може залишатися на місці пригоди до прибуття поліції. Також сервіс буде доречний у випадках, коли свідок або жертва злочину не має можливості усно викласти ситуацію, що склалася.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: