FS.TO закрили не через піратство, а за несплату податків, – очільник кіберполіції України

1909988

Файлообмінник FS.TO щомісяця заробляв від 500 тисяч до 1,5 мільйона гривень і закрити його вдалось не через піратство, а за несплату податків.

Про це в інтерв’ю Телекритиці повідомив голова Департаменту кіберполіції МВС Сергій Демедюк.

«Нам вдалося призупинити діяльність FS не тому, що він займався піратством, а завдяки претензіями Податкової – вони отримували незаконний прибуток від продажу реклами, з якої не сплачували податки. Ми довго і ретельно документували їхню незаконну діяльність. Проводили негласні дії – моніторили листування підозрюваних та їхні телефонні розмови. Зараз опрацьовуємо ці дані і проводимо експертизу речових доказів, які були вилучені під час обшуку. Заарештували їхні рахунки», – розповів Демедюк.

Представник кіберполіції також упевнений, що FS «відродиться», так як у нього багато відгалужень і запасних серверів за межами України. Щоб уникнути подібного розвитку, кіберполіцейські планують розвивати практику вилучення серверів за кордоном за процедурою міжнародного праводоручення, аби у піратів не було можливості відновити дзеркала або запасні сервери.

Демедюк також повідомив, що користувачі критикують кіберполіцію за закриття FS і Ex.ua, звинувачуючи у «співпраці» з Росією.

«Коли ми закрили FS, користувачі звинувачували нас у тому, що ми працюємо на Росію, – нібито змушуємо їх реєструватися в російській соцмережі «ВКонтакте», де дуже багато нелегального контенту, і користуватися російськими піратськими сайтами. Ми не повинні йти шляхом Росії і блокувати зарубіжний контент (ту ж соцмережу «ВКонтакте», наприклад) – це неправильно. Крім того, інтернет так не працює. Ви не можете заборонити все», – зазначив очільник кіберполіції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: