Китайський робот-журналіст за секунду написав статтю

304967744de942

У Китаї робот-журналіст Xiao Nan, якого створили співробітники Пекінського університету, написав першу статтю. Він витратив секунду на те, щоб закінчити замітку про підвищений трафіку на дорогах під час Нового року, що складається з 300 ієрогліфів. 19 січня вона вийшла в газеті Southern Metropolis Daily.

За словами професора університету Вань Сяоцзюня (Wan Xiaojun), механізм здатний писати як довгі, так і короткі матеріали, передає TJournal.

«У порівнянні з кореспондентами, Xiao Nan може швидше створювати довгі доповіді і оперативніше справлятися з великим обсягом даних. Але це не означає, що роботи незабаром замінять журналістів. Однак вони можуть допомогти ЗМІ в роботі над глибокими аналітичними статтями або оглядами», - розповів Вань Сяоцзюнь.

Як пояснив професор, робот не може самостійно проводити інтерв'ю, інтуїтивно реагувати на питання співрозмовника і вибирати тему або вектор для майбутньої новини або статті. Однак співробітники університету працюють спільно з Southern Metropolis Daily над створенням спеціальної лабораторії по використанню роботів у ЗМІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: