Україна прийме виважене рішення щодо скасування заборони на експорт лісу до Євросоюзу, – Гройсман

Україна прийме виважене рішення щодо скасування заборони на експорт лісу до Європейського Союзу, яке задовольняло б українські інтереси та інтереси Євросоюзу, що надає нашій країні макрофінансову допомогу.

 

Про це сказав прем`єр-міністр України Володимир Гройсман на зустрічі з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером, передає УНІАН.

Скасування заборони на експорт лісу, запроваджено у 2015 році терміном на 10 років для стабілізації ринку деревини та подолання корупції у цій сфері, було однією з ключових умов надання Києву макрофінансової допомоги в 600 млн євро.
Разом з тим, в Єврокомісії прийняли рішення виділити Україні гроші навіть попри те, що заборона існує. Глава Єврокомісії Юнкер зазначав, що для Брюсселя буде достатнім, якщо уряд підготує необхідний проект закону про скасування заборони, а Верховна Рада його підтримає.

Читайте також: Радикальні і помірні дії: як громадські активісти рятують ліси від незаконних рубок (фото)

«Законопроект щодо скасування заборони внесено в парламент, ми ведемо консультації, і по завершенні цієї роботи знайдемо правильні рішення, які будуть в інтересах України і ЄС», - повідомив Гройсман.
При цьому він уточнив, що 600 млн євро, які надаються Києву, будуть спрямовані до бюджету. «Вони позитивно позначаться на макроекономічної стабільності», - наголосив глава уряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: