Запрацювала громадська рада при міському управлінні IT

mailservice

Відбулось перше засідання громадської ради при управлінні IT Львівської міської ради. Під час засідання було обрано голову громадської ради Василя Матишовського та заступника Ярослава Притулу.

Зі слів начальника управління інформаційних технологій Львівської міської ради Івана Коржова громадська рада - це дорадчий орган, який буде допомагати працювати і розвивати галузь IT.

«Для нашого управління громадська рада буде дуже корисною. Адже люди, які увійшли у раду мають бажання брати участь у позитивних змінах, що стануть рушієм інновацій у Львові».

Як повідомив голова громадської ради при управлінні IT Львівської міської ради Василь Матишовський найважливіше зараз у визначенні пріоритетів для розвитку ІТ- технологій в місті, зокрема сприяти об’єднанню ради, консолідувати спільну позицію та визначити пріоритети роботи.

На думку голови постійної депутатської комісії конкурентоспроможності, сталого розвитку та підприємництва Андрія Пундора:

«Управління ІТ Департаменту розвитку - новостворене управління. Приємно, що з самого початку своєї діяльності управління вирішило скористатись новою можливістю громадського залучення, напрацьованого новим складом депутатського корпусу та виконавчими органами. Сподіваюся, що ця співпраця у майбутньому допоможе Львову стати Smart City».

Варто зазначити, що до складу громадської ради при управлінні IT Львівської міської ради увійшло дев’ять громадських активістів.

Слід зауважити, що проект Громади в дії дає можливість членам громадських рад пройти безкоштовне навчання в Інституті лідерства та управління Українського католицького університету. Навчальна програма спрямована не тільки на вивчення та вдосконалення механізмів управління ГО, але й передбачає формування процесу синергії між громадськими організаціями різних профілів. Проект «Громади в дії» здійснюється Інститутом міста за фінансування Програми ЄС «Neighbourhood Civil Society Facility 2012 and Non-State Actors and Local Authorities in Development (NSA&LA) 2012 and 2013». Проект спрямований на активізацію локальних громад міста, співпрацю з громадськими активістами, а також налагодження ефективного діалогу мешканців з місцевою владою через залучення у процес планування та прийняття рішень.

Джерело: lvivrada.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: