Прокуратура не квапиться: у справі чорних мільярдів Львівської митниці досі не знайшли винуватих

141978

Резонансне розслідування з детальним розкриттям схеми автокорупції на митних постах поки що залишається без відповідних рішень прокуратури. На митниці вже четвертий місяць тривають службові перевірки.

Резонансне журналістське розслідування з детальним розкриттям схеми автокорупції на митних постах поки що залишається без відповідних рішень прокуратури. На митниці вже четвертий місяць тривають службові перевірки.

Про це у коментарі ІА Дивись.info повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський.

Прокурор Львівщини каже, що по справі незаконного ввезення на територію України 10 тисяч авто проходить багато працівників. А відтак, і їх службова перевірка потребує багато часу.

«Там дуже великий обсяг роботи. Розумієте, це 10 тисяч автомобілів. Це зробив не один працівник, а, припустімо, 200. Ми призначили службову перевірку для того, щоби вони визнали відповідальність тої чи іншої особи, — каже Юрій Квятківський. — У них є відділ внутрішньої безпеки, який цим займається. Після вивчення, нам надають документи з висновками, хто і який пункт робочої інструкції з працівників порушив. Ми їх вивчаємо і даємо оцінку».

Прокурор Львівської області також зазначив, що підозра ще не оголошена жодній з таких осіб. Крім того, Юрій Квятківський припускає, що до кінця березня прокуратура збере всі матеріали і тоді робитиме висновки.

При цьому, резонансне розслідування, а також службова перевірка, які розкрили цю незаконну схему, розпочались ще у жовтні минулого року. Ще наприкінці листопада журналісти Дивись.info отримали відповіді від Львівської митниці ДФС, де підозрюваним у зловживаннях оголосили... догани.

До працівників, замішаних у масштабних махінаціях з втручанням у електронну систему митниці, застосували… дисциплінарні стягнення та попередили… про неповну службову відповідність. Такі заходи застосували до горе-митників Олександра Прасулова, Віктора Мироненка, Дар’ї Крижко, Євгена Солопа та Марії Лободзінської.

Тоді ж всі надії покладались на миттєву реакцію обласної прокуратури, яка взялася за розслідування справи. Втім, судячи із інформації Юрія Квятківського, слідство не надто просунулось.

Натомість, з власних джерел у Львівській митниці, ІА Дивись.info стало відомо, що усі люди, які фігурували у справі, вже вийшли на роботу. Без жодних покарань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: