Львівщина у трійці лідерів зі вживання алкоголю

Alcohol-bottle

Львівська область, за результатами дослідження, увійшла до трійки лідерів за часткою населення, яке декларує вживання алкоголю, принаймні, щотижня.

Результати дослідження у рамках проекту «Індекс здоров’я. Україна» показали, що 22% мешканців Львівщини вживають алкоголь, принаймні, щотижня.

Читайте також: На Львівщині майже половина населення виступає проти дитячих щеплень

«Звичайно, тут можна не погоджуватися, адже можна вживати напої різної міцності, різної кількості, у різних обсягах. Але для порівняння — загалом по Україні таких осіб 12-13%», — зазначила заступниця директора Київського міжнародного інституту соціології Вікторія Захожа.

Натомість в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак зазначила, що її вразила ця цифра.

«Ми люди щирі, відверто говоримо про те, що думаємо. І, певно, тут це теж проявилося. Мене вразило, що наше населення найбільше вживає алкоголь у порівнянні з іншими територіями. Певно, що так не є. Просто у нас культура споживання інша, алкоголь кращий, споживають у меншій кількості, але відверто про це говорять», — додала посадовиця.

Читайте також: Через неякісну перевірку крові ми потенційно збільшуємо кількість хворих, — президентка АМДУ

Додамо, що до трійки лідерів, окрім Львова, увійшла також Хмельницька область, де 25% мешканців вживають алкоголь щотижня, та Київ, де алкоголь щотижня вживає 22% людей.

Нагадаємо, проект «Індекс здоров’я. Україна» започатковано Міжнародним фондом «Відродження», Київським міжнародним інститутом соціології та Школою охорони здоров’я Національного університету «Києво-Могилянська академія» для щорічного визначення фактичного рівня задоволеності громадян України медичною допомогою. Опитування проводилося у всіх областях України, окрім окупованих територій. Опитано 10 тис. респондентів у їх домогосподарствах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: