В Україні лікарі бояться відповідальності за вакцинацію, — Супрун

IMG_8004

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун переконана: у більшості випадків саме через медиків пацієнти не вакцинують своїх дітей.

В Україні медичні працівники бояться популяризувати вакцинацію серед населення. Такого висновку дійшла в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. Основна причина цього страху — незахищеність медиків.

«Мені казали, що немає досить вакцин в Україні. Ми їх закупили і тепер, наприклад, у Львівській області дітей можна вакцинувати цілий рік. Мені казали: батьки не хочуть вакцинувати дітей. Ми зробили опитування — 80% батьків хочуть і кажуть, що це хороша ідея. Відтак, більша частина проблеми у медичних працівниках, — зазначає Уляна Супрун. — Вони не заохочують пацієнтів до вакцинації дітей, бо не відчувають захисту, думають, що будуть відповідати, якщо щось станеться».

Крім того, в.о. міністра охорони здоров’я зазначила, що в Україні існує дуже багато протипоказань до вакцинації, які не є виправданими.

Читайте також: На Львівщині стартувала програма «Доступні ліки». Як отримати препарат зі знижкою

«В інших країнах, де люди не вмирають тисячами від вакцинації, немає таких протипоказань до них, як у нас. Ви були хворі останні 6 місяців — протипоказання, операція серцево-судинного характеру – не можна вакцинувати рік. Та треба вакцинувати! Такі діти якраз найбільш вразливі. А тут традиційно не роблять —  не через МОЗ або накази — традиційно», — підсумувала Уляна Супрун.

Зазначимо, що Львівська область увійшла до п’ятірки областей за кількістю осіб, які відмовляються від вакцинації дітей. За результатами дослідження, проведеного у рамках проекту «Індекс Здоров’я. Україна», по Львівщині 40% опитуваних сказали, що висловилися проти дитячих щеплень. Середня кількість відмов по Україні становить 25%.

Нагадаємо, до Львова в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун завітала у рамках всеукраїнського туру «ЗміниТИ», у рамках якого влада, лікарі та громада обговорюють зміни до медичної системи України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: