Чому львів'яни не отримують субсидії у нових квитанціях. Офіційне роз'яснення

1461802278-9783
Фото ілюстративне

У квітні Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови про порядок надання населенню субсидій. Внаслідок цього змінився порядок розрахунку, за який береться дохід, і тепер Фіскальна служба не може надати коректні дані органам соціальної служби.

Про це під час брифінгу, 9 червня, повідомила начальниця управління соціального захисту Наталія Демкович, передає ІА Дивись.info.

З 1 травня в Україні змінився порядок призначення та надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема, щодо призначення субсидії на наступний період для тих, хто її отримував у попередньому періоді. Тепер, щоби автоматично перепризначити субсидію, необхідна інформація про доходи за 4 квартали до моменту звернення — тобто з квітня 2016 року по березень 2017. Але такої інформації Державна фіскальна служба України у травні не надала.

Читайте також: Чому та як довго гарячу воду у Львові подаватимуть за графіком

«У травні відділи соціального захисту постійно подавали запити у ДФС, але нам надавали некоректні дані. Лише 6 червня почали надходити перші відповіді на наші запити. І не всі вони коректні. В окремих випадках є відомості, в інших — ні. ДФС пояснюють, що це пов’язано з тим, що є різні періоди подання звітності, кінцевий термін яких — 1 липня. Тому вони з об’єктивних причин не можуть нам надати таку інформацію», — пояснює Наталія Демкович.

Така ситуація нині по всій Україні, тому що єдина база фіскалів знаходиться у Києві. За словами чиновниці, автоматичних перерахунок буде проведено, як тільки вони отримають дані по усіх одержувачах субсидій.

«Якщо, наприклад, у родині є троє осіб працездатного віку і по одній особі ми отримали коректну інформацію, по двох інших — ні, буде неправильним прораховувати субсидію. Адже так ми прорахуємо її у меншому чи більшому розмірі, а потім будемо знімати або додавати», — зазначає Наталія Демкович.

Про інші нововведення щодо отримання і призначення субсидій читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: