У ЛНУ ім. Івана Франка з’явиться нова бакалаврська програма — Data Science

2_korpus

З вересня на факультеті прикладної математики Львівського національного університету імені Івана Франка запускають програму Data Science.

Наука про дані (Data Science) – це міждисциплінарна сфера комп’ютерних наук, яка вивчає методи аналізу даних для того, аби отримати з них якнайбільшу інформацію та нові знання. Наука тісно пов’язана з такими сферами, як машинне навчання, штучний інтелект, великі дані тощо. З будь-якої великої кількості даних можна отримати корисну інформацію, якщо правильно їх обробити. Велика кількість інформації про поводження користувачів у соцмережах дає можливість передбачити поводження користувачів у майбутньому, а усі дані лікарів та госпіталів про пацієнтів можуть допомогти передбачити хвороби протягом наступних років.

Бакалаврська програма Інтелектуальний аналіз даних (Data Science) запрацює в межах спеціальності Системний аналіз на факультеті прикладної математики і буде розрахована на дві групи студентів, 25 з яких – бюджетні місця.

Після другого курсу студенти проходитимуть стажування у львівських ІТ-компаніях, де працюватимуть над реальними проектами спільно з ІТ-фахівцями.

«Програма розрахована на студентів, які хочуть стати не просто програмістами, а справді спеціалістами Data Science. Ця програма є кардинальною зміною до тих програм, які викладаються в університеті. Ми дуже багато скоротили предметів, додали майже десяток нових дисциплін, серед яких – машинне навчання, задачі штучного інтелекту, інтелектуальний аналіз даних, паралельні  розподілені хмарні обчислення, інструментальні засоби аналізу даних, людино-машинна взаємодія, опрацювання великих масивів даних. Також оновимо курси програмування. Також, студенти вивчатимуть мови програмування Python та R», – розповідає Віталій Горлач, заступник декана факультету прикладної математики ЛНУ ім. І. Франка.

Програма Data Science – приклад співпраці академіків з представниками ІТ-індустрії та Lviv IT Cluster. Протягом кількох місяців близько 15 експертів робочої групи працювали над вдосконаленням програми та складанням карти курсів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: