Стали відомі деталі плану Мінінфраструктури щодо національного лоукостера

1435584527_1

Представники Мінінфраструктури підкреслюють, що інформація щодо національної лоукост-компанії – не фейк.

Про це розповіла голова відділу авіаційного транспорту Міністерства інфраструктури Галина Дурмуш під час круглого столу "Економіка лоукостів і аеропортів", - передає кореспондент ІА Дивись.info.

Галина Дурмуш

Галина Дурмуш зазначає, що зараз йдуть переговори, складається детальний бізнес-план. Водночас, вона зауважила, що реєстрація компанії планується на 2018 рік.

Перевізник, планує Міністерство інфраструктури, здійснюватиме як внутрішні, так і міжнародні рейси. Якщо потужності зростуть, окрім існуючих аеропортів будуть долучати й нові. Так, мають отримати сертифікати аеропорти Вінниці та Миколаєва.

Як ми повідомляли раніше, про плани створення національного лоукостера повідомляв міністр інфраструктури Володимир Омелян. «Зламати ситуацію (з монополістом в авіаперевезеннях – ред.) дозволить створення нової авіакомпанії в сегменті лоукост. Сподіваюся, зареєструємо її восени. Це приватні інвестиції: 51% – Україна, 49% – іноземці», – заявив Омелян.

За оцінками «Українського інституту майбутнього», за різними показниками близько десяти аеропортів України майже готові прийняти лоукост-компанії. Для цього головне – дешева інфраструктура. Серед них Рівне, Ужгород, Івано-Франківськ, Вінниця. Аеропорти Херсона та Одеси потребують реконструкції злітно-посадкової смуги. Взагалі ж реконструкція цивільних аеродромів потребує $400-500 млн. протягом 1,5 року. Наразі виділено $334 млн. до 2030 року.

Детальніше про те, на чому заробляють лоукост-перевізники та аеропорти, читайте у нашій статті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: