У Львові популяризуватимуть науку

154062807_science-communication_-iStockphoto_Thinkstock

Депутати Львівської міської ради затвердили програму «Львів науковий» на 2017-18 рр.

Її метою є популяризація наукової діяльності Львова, його видатних науковців та винаходів, досліджень, розвиток наукового потенціалу міста, сприяння обміну досвідом з провідними національними та закордонними науковцями, розвиток сфери ділової гостинності через проведення у місті вагомих наукових ділових заходів. Серед основних завдань програми є:

  • активне позиціонування м. Львова як осередку освіти та науки, важливих наукових відкриттів, розвитку передових технологій та інновацій;
  • сприяння науковому, економічному та соціальному розвитку м. Львова;
  • створення позитивного іміджу закладів освіти, дослідницьких інституцій та вчених, збільшення зацікавлених осіб у творенні наукової кар’єри у м. Львові;
  • розвиток сфери ділової гостинності м. Львова.

Програмою передбачено співфінансування та допомога в організації лекцій видатних вчених, спеціалістів міжнародного класу з різних сфер науки, економіки, політики і мистецтва, а також проведення вагомих наукових ділових заходів.

Планується також запровадження премії Львівської міської ради талановитим вченим, які займаються науковою роботою, створення нового туристичного продукту «Львів науковий».

Міська рада також має долучитися до проведення масових заходів, скерованих на популяризацію та висвітлення наукового потенціалу Львова: «Міський фестиваль науки», «Дні науки», «Ніч у Львові»; встановлення меморіальних таблиць видатним науковцям м. Львова; присвоєння новим вулицям міста імен видатних львівських вчених, науковців, дослідників; відкриття наукового лекторію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: