У Львівській області 34 аптеки мають ліцензію на продаж наркотичних ліків

f53115cacd70cd7c73e329ab0a729712_XL
Фото ілюстративне. Джерело: Кримський портал

З 34 аптек у Львівській області, які мають ліцензію на продаж наркотичних лікарських засобів, надали інформацію про їх продаж лише чотири.

Про це під презентації інформаційної кампанії #ЗнімайРожевіОкуляри повідомила менеджерка програмної ініціативи «Громадське здоров’я» фонду «Відродження» Ксенія Шаповал, інформує ІА Дивись.info.

За словами менеджерки, дослідження щодо відпуску громадянам сильнодіючих знеболювальних, яке проводила їхня ініціатива, показало зростання продажу таблетованого морфіну. На думку Ксенії Шаповал, це добра тенденція.

Читайте також: В Україні паліативні відділення мають системні порушення, — експерт

«На жаль, ми не можемо говорити про повну картину, адже інформацію щодо реалізації наркотичних лікарських засобів нам надали лише чотири аптеки Львівщини з 34 ліцензованих, — каже менеджерка програмної інціативи. — Але з тих даних, що є, ми зафіксували зростання відпуску таблетованого морфіну у 2014 році. А пік споживання трамадолу припадав на 2012. Відтак, у цих чотирьох аптеках є тенденція до надання переваг таблетованим формам, які рекомендує Всесвітня організація охорони здоров’я.

Крім того, Ксенія Шаповал відзначила, що 34 аптеки, які реалізують наркотичні лікарські засоби — це хороший показник, адже є області, наприклад, Кіровоградська, в яких працює лише одна така аптека.

Нагадаємо, сьогодні у Львові презентували інформаційну кампанію #ЗнімайРожевіОкуляри, яка має пояснити пацієнтам та лікарям, що знеболення наркотичними препаратами — це право кожного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: