Вікенд у Львові: куди піти 22 і 23 липня

Життя у Львові вирує, а особливо на вихідних. Як провести ці дні з користю для себе та куди піти, дивіться у нашому огляді.

Мистецтво

Арт-проект «У пошуках ідентичності»

З 19 липня по 6 серпня у Львівському палаці мистецтв проходитиме арт-проект «У пошуках ідентичності». Це проект, який об'єднує активних українських митців, що у формальний спосіб розвивають українську художню традицію, не прив’язуючись при цьому тематично до національної історії, етнографії, побуту.

На виставці представлені роботи митців з різних куточків України.

Різноманітні стилістичні вирішення творять у межах експозиційного простору гармонію і єдність. Це асоціативні кольорні акорди великоформатних полотен Андрія Ментуха, ритміка «тополиного» циклу Петра Гончара, постбарокові лінеарні ком-позиції Віктора Погорєлова, образні колористичні та фактурні зіставлення в живописі Сергія Савченката Галини Новоженець, прадавні знаки-символи в левкасах Романа Романишина та живописних композиціях Дмитра Стецька.

Автор ідеї виставки: Галина Новоженець.

Читайте також: У Львівському Палаці мистецтв представили картини, що пробуджують добру сторону (фото)

Арт-проект скульптора Олега Пінчука та живописця Анатоля Галицького

До 30 липня у відділі НМЛ ім. Андрея Шептицького (вул. Драгоманова, 42) відбувається виставка скульптур Олега Пінчука та живописця Анатолія Галицького.

Обидва художники представляють власний погляд на сучасне українське мистецтво. Свідоме звернення до нефігуративного живопису та народних традицій свідчить про наявність високого рівня внутрішньої свободи, надсильного темпераменту та відкритих емоцій.

Фото унікальних скульптур можете переглянути тут.

«Голови» Людмили Давиденко

У галереї «Зелена канапа» до 30 липня відбуватиметься виставка «Голови».

Художниця Людмила Давиденко використовує техніку малярства, що нагадує ризому – в біології розростання кореневища рослин і проводить із цими ниточками фарби на полотні аналогії з нелінійними зв’язками на філософському рівні. А образом для відображення цих понять є голова людини, що як відомо – усьому голова.

Фото з виставки дивіться тут.

Виставка «Анілінова реальність Михайла Французова»

Проходитиме до 30 липня у мистецькій галереї Гері Боумена.

Ім’я Михайла Французова в мистецькому контексті Львова локалізується у розділі так званої «неофіційної фотографії» 1980-х, яка була одним з варіантів протистояння штампам офіційної радянської фотоестетики, та в історико-культурологічному контексті тусовки інтелектуалів-неформалів так званого «кола Аксініна».

Далека від соціальних акцентів та радикальних жестів, властивих харківській та київській школі андеґраундної фотографії, творчість Французова тих часів метафорично-меланхолійна, заглиблена у власну концептуальну поетику. Автора цікавить насамперед, як зазначає дослідниця Вікторія Мироненко, «…співвідношення форм і ракурсів, баланси діагоналі та ритмічно структуровані маси фотокадру. Зміст народжується у Французова через аналіз його образотворчих структур, з допомогою яких він і створює свій «культурний кадр».

Література

Авторські читання

У культурно-мистецькому центрі «Дзига» до 4 серпня проходитимуть авторські читання. Початок о 19 годині.

Третій найбільший транскордонний літературний фестиваль Центральної Європи – Місяць авторських читань. Цього року Почесною гостею фестивалю є Грузія – тож публіка познайомиться не лише з 31 письменником з України, Польщі, Чехії та Словаччини, але і з 31 грузинським автором.

Читатимуть, як завжди, у оригіналі, а для української публіки спеціально готують свіжі переклади-субтитри.

Єврейські дні у Ратуші

Захід проходитиме до 27 липня у кафе «Ратуша».

Цього року на «Єврейських днях у Ратуші» говоритимуть про сучасні історичні музеї Східної Європи. Під час лекцій та дискусій йтиметься про перспективи музеїв та виклики, що постають перед ними у презентації багатокультурної спадщини.

З програмою можна ознайомитися тут.

Розваги

Skovoroda Fest #5

22 липня о 19 годині у клубі !FESTrepublic Club відбудеться захід Skovoroda Fest #5.

Skovoroda Fest на двох локаціях: початок на даху з казковою HINDU. Продовження у клубі під сонячний диско-фанк Cherokey і крутих діджеїв. Вартість - 100 гривень.

Вечірка A Big Party

22 липня у клубі «Picasso» відбудеться вечірка A Big Party.

Настрій для вас створять резиденти клубу – Dj Efidm, Dj Elias, Dj Soodnik, – разом з шоу-балетом Madrin. Вхід 100 гривень.

Читайте також: Виставка сучасного сакрального мистецтва відкрилася у Львові (фото)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: