З 1 серпня перевізники повернуть контейнери для роздільного збирання сміття

20292458_1831764823805458_1505770042_n

З 1 серпня перевізники повернуть контейнери для роздільного збирання сміття. Також вони готові вивозити це сміття не у загальну купу, а вивозити його для переробки.

Про це сьогодні на брифінгу по результатах першого етапу очищення Львова від сміття розповів голова ЛОДА Олег Синютка, передає ІА Дивись.info

«Ми завершили перший етап очищення Львова від сміття після того, як ЛОДА прийняла на себе обов'язки по вивезенню твердих побутових відходів. На сьогоднішній день очищено всі майданчики, з яких вивозяться тверді побутові відходи», – розповів Синютка.

За словами голови ЛОДА, було багато проблемам. По-перше, відсутність довготермінових угод на вивіз твердих побутових відходів як з територіями Львівщини, так і поза межами області. Також зіткнулися з перешкоджаннями зі сторони мешканців, громадських активістів. Це відбувалося у таких містах, як Стрий, Миколаїв. На сьогоднішній день маємо відмову декількох міст: Белз, Рава-Руська. У Белзі, наприклад, міська рада прийняла відповідне рішення про прийом ТПВ, утім, громадські активісти висловили незгоду з ухвалою сесії міської ради.

І остання річ, з якою ми зіткнулися, це вивантаження ТПВ поза межами полігонів. Наступний етап триватиме впродовж трьох місяців. Перше, що нам необхідно зробити, це налагодити системний вивіз і укласти довготермінові угоди на вивіз ТПВ з території Львова. Як на полігони Львівської області, так і за межами області. З 1 серпня ми відновлюємо сортування і вивіз відсортованого сміття: скло, папір на підприємства, які будуть здатні забезпечувати відповідну переробку.

Нагадаємо, що 22 червня Олег Синютка пообіцяв місту за 20 днів навести лад у Львові зі сміттям і звернувся із листом до мерії передати зобов'язання по вивезенню ТПВ ЛОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: