Microsoft припинить підтримку Paint. Редактор існував 32 роки

48fcf12f-b1ef-4e7f-a139-b57bb5859fc3

Корпорація Microsoft припинила роботу над графічним редактором Paint, який входив до складу операційної системи Windows з 1985 року.

В описі функцій, які будуть видалені або визнані застарілими з виходом оновлення Windows 10 Fall Creators Update, Paint розташований в категорії «не знаходиться в активній розробці і може бути видалений в майбутніх оновленнях», повідомляє Guardian.

В Fall Creators Update корпорація також видалить з Windows 10 поштовий клієнт Outlook Express і додаток Reader, яке використовується для читання документів PDF і TIFF. Функції Reader вмонтують в браузер Edge.

Проте корпорація Microsoft запевнила користувачів Windows, що графічний редактор Paint не припинить існування. Про подальшу долю програми розказано в блозі Microsoft.

Компанія стверджує, що Paint просто перенесуть в магазин додатків Windows Store; скачати редактор звідти можна буде безкоштовно. Microsoft не говорить про це прямо, але The Verge вважає, що перенесення Paint в магазин означає, що програма не буде встановлено в Windows за замовчуванням. Коли це станеться, невідомо.

Microsoft відзначає, що частина функцій Paint перенесуть в програму Paint 3D, яка з'явилася в Windows 10 навесні 2017 року. Головне призначення Paint 3D - робота з об'ємними моделями.

Paint вперше був випущений в 1985 році разом з графічним інтерфейсом Windows 1.0 для системи MS-DOS і з тих пір став одним з найпопулярніших редакторів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: