У вересні вийде книга, яка розповість про інший Донбас

204797331219031284412617659635309574790384n-11a7308106607ed416ece603d2c2123f

У вересні друком вийде книга, яка презентуватиме Донбас не як регіон з особливими потребами, а як регіон з нормальним українським літературним процесом.

Про це під час прес-конференції щодо виходу в у друк Антології українських письменників Донбасу «Порода» розповів головний редактор видавництва «Легенда» Юрій Бедрик.

«У «Антології» також є російськомовні автори, але вони також є представниками української культури, бо всі ці автори себе асоціюють з Україною. Для нас це дуже знаковий крок, оскільки ми вийшли за межі нашої концепції...в цьому є своя благородна місія, аби дати засвітитися тим, хто достойний бути засвіченим. Від себе хочу подякувати Івану Дзюбі, адже передмова цієї книжки - річ глобальна. Він дуже тонко відчув тенденції, вказав основні напрямки. Мені особисто ця «Антологія» цікава тим, що показує Донбас не як регіон з особливими потребами, а як регіон з нормальним українським літературним процесом. На цих виданнях ми не зупиняємося і у нас в роботі існує ще дуже багато проектів», – сказав головний редактор видавництва «Легенда» Юрій Бедрик.

Як повідомлялося раніше, «Антологія» вийде друком у видавництві «Легенда» до Форуму видавців 2017 року у Львові,  буде 63 автори, які мають відношення до Донеччини та Луганщини. Там будуть також різні генерації поетів, прозаїків, драматургів, які творили в 1960-2000-х роках. Книга орієнтовно матиме 384 сторінки тексту.

«Чому «Порода»? За словами упорядників, порода - це те, що не є цінним вугіллю, а з іншого боку це кращі люди. Саме у такому стані опинилися люди, які виїхали із Донецької області. З одного боку їх вважають поганими, а з іншого вони є найкращою частиною того, що було на цих землях», – розповідають упорядники.

Щодо структури, то перший розділ - це класики, другий розділ - «тіло», де будуть сучасні автори, які виїхали з терен Донецької та Луганської області, і останній розділ - це погляд ззовні, люди з інших країн, які перейнялися проблемою Донбасу.

ІА Дивись.info – інформаційний партнер видання Антології українських письменників Донбасу «Порода».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: