Чи є вакцина від сказу на Львівщині

1496218366

На Львівщині є два види вакцин проти сказу: Рабіпур, яка надійшла за кошти державного бюджету. Ця вакцина залишково у кількостях є на адміністративних територіях області. Утім, імуноглобуліну, який вводиться окрім активної профілактики, наразі немає.

На Львівщині є два види вакцин проти сказу: Рабіпур, який надійшов за кошти державного бюджету. Ця вакцина залишково у кількостях є на адміністративних територіях області. Утім, імуноглобуліну, який вводиться окрім активної профілактики, наразі немає.

Про це у коментарі ІА Дивись.info розповіла лікар-епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко.

За її словами, заклади охорони здоров'я за кошти місцевих бюджетів купують вакцину Індіраб, яку використовують для екстреної профілактики сказу.

«Імуноглобуліну наразі на Львівщині немає, який також вводиться, окрім активної профілактики. Сказати, що вакцини багато, я не можу, але в області вона ще є. Ті залишки вакцини, які є на Львівщині, для клієнта є безкоштовними», – зазначила Наталія Тімко.

Також лікар розповіла, як варто діяти при укусі пса.

Відтак, алгоритм дій наступний: варто відразу звернутися до лікаря, рана обмивається, обробляється антисептиками, проводиться екстрена профілактика правця, вводиться вакцина, у перший день вводиться доза антирабічної вакцини, потім роблять ін'єкції по інструкції.

Нагадаємо, що декілька днів тому з фронтменом гурту «Друга ріка» стався інцидент – його вкусив собака. Утім, коли Харчишин звернувся до медзакладу, аби провести вакцинацію від сказу, потрібної вакцини не знайшлося.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: