Один з найбільших китайських виробників електроніки судиться з українською компанією

xiaomi-smartphones-nts_2

Один з найбільших китайських виробників електроніки Xiaomi HK Ltd подав до суду на українського дистриб'ютора NIS і зажадав припинити порушення інтелектуальних прав.

Про це йдеться в ухвалі Київського господарського суду від 25 липня 2017 року, - пише Новое время.

Як зазначає liga.net , компанія NIS не володіє правами на бренд Xiaomi. Але торгові марки Xiaomi, Mi оформлені на його співвласника і генерального директора Олександра Ширкова і з недавнього часу на якусь Concord trade Inc. (США).

Причому знак Mi Олександр Ширков оформив для надання послуг ремонту (в кінці грудня 2016 року).

Водночас, як вияснили журналісти Дивись.info завдяки Аналітичній бізнес-платформі YouControl, Олександр Ширков зазначений як керівник та один із засновників ТзОВ "СЯОМІ УКРАЇНА" "XIAOMI UKRAINE" LTD.

Зареєстроване ТзОВ "СЯОМІ УКРАЇНА" "XIAOMI UKRAINE" LTD. 3 роки тому, а розмір статутного капіталу - 1 000 гривень. Основний КВЕД: 46.52 Оптова торгівля електронним і телекомунікаційним устаткованням, деталями до нього. Як повідомляє Ліга, ТМ Xiaomi підприємець зареєстрував у 2014 році. Примітно, що Олександр Ширков є до того ж володарем ТМ інших популярних виробників електроніки різних класів: Meizu, OPPO, Qualcomm, 4K, 8K і так далі.

Водночас, згідно з даними YouControl, аналогічна компанія зареєтрована і у Львівській області 1 місяць тому. Серед засновників ТзОВ "СЯОМІ УКРАЇНА ЗАХІД" LLC "XIAOMI UKRAINE WEST" зазначені Андрій Школик, Роман Кмита і Андрій Суслов. КВЕД у цього підприємства аналогічний: 46.52 Оптова торгівля електронним і телекомунікаційним устаткованням, деталями до нього. Статутний капітал - 1 000 грн. Однак, у позовній заяві дане ТзОВ не фігурує.

Наразі ухвалою від 25 липня суд вирішив переслати позовну заяву Xiaomi до Господарського суду Київської області, так як в ньому вказано, що місцем порушення була митниця Борисполя.

Xiaomi також намагалася домогтися, щоб суд прийняв забезпечувальні заходи, в рамках яких був би накладений арешт на майно та заборонено митне оформлення товарів. Але суд в цьому відмовив, так як Xiaomi забула прикріпити до заяви її копії для ГФС і NIS.

NIS продає продукцію Xiaomi через свій інтернет-магазин Mi.ua, а також через мережу з десятка роздрібних монобрендових магазинів. У минулому році роздрібна мережа Алло оголосила про те, що офіційним дистриб'ютором Xiaomi в Україні стала компанія Цифротех, що входить в групу Алло.

"NIS теж продає через свої майданчики продукцію Xiaomi. Частину цієї продукції вони купують у компанії Цифротех як у офіційного дистриб'ютора. Інша частина - товари Xiaomi, не призначені для міжнародних ринків", - розповів Лізі маркетинг-директор ГК Алло Євген Резуєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: