У парламенті приймають закони сумнівної актуальності, — гендиректор КВУ

38721-1_large
Фото: Слово и Дело

Генеральний директор ВГО «Комітет виборців України» Олексій Кошель заявив, що у парламенті дуже часто приймають закони сумнівної актуальності.

Генеральний директор ВГО «Комітет виборців України» Олексій Кошель заявив, що у парламенті дуже часто приймають закони сумнівної актуальності.

Про це він повідомив під час презентації дослідження КВУ роботи 6-ї сесії Верховної Ради України, інформує Дивись.info.

Гендиректор Комітету виборців України Олексій Кошель заявив, що нинішній парламент не може правильно розставляти пріоритети у голосування за проекти законів.

«До прикладу, парламент під час 6-ї сесії прийняв два проекти законів, які вносили зміни до закону про фізично-культурний спорт. Одна зі змін до цього закону стосувалася запровадження нових видів спорту. Відповідно до змін, в Україні тепер бойовий гопак офіційно визнаний видом спорту. У цей же час на розгляді парламенту півтора роки перебуває урядовий законопроект про протимінну діяльність. Від прийняття цього законопроекту реально буде залежати чиєсь життя. Тобто є проблема у тому, що парламент не може розставляти пріоритети. Вони приймають закони сумнівної актуальності», — каже Олексій Кошель.

Загалом же, за словами експерта, якщо порівнювати 6 сесію Верховної ради з попередньою, помітне незначне падіння темпів роботи. Але Олексій Кошель наголошує: цей висновок суб’єктивний.

Читайте також: Парламент зареєстрував рекордну кількість проектів законів та постанов

«Ми не можемо оцінювати парламент лише за кількістю законопроектів. Загалом робота парламенту 6 скликання мало чим відрізняється від попереднього п’ятого і засвідчує про те, що парламент здатен виконувати свою законодавчу функцію, тобто пацієнт швидше живий, аніж мертвий», — додає експерт.

Нагадаємо, згідно з даними КВУ, троє нардепів не взяли участі у жодному голосування Верховної Ради. Також дослідження показало, що найгірше у парламенті голосували лідери «Батьківщини» та «Опозиційного блоку».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: