5 non-fiction новинок Форуму видавців-2017

Вже за місяць у Львові пройде 24-й Форум видавців, який цього року об'єднаний темою «Точка творення».

Під час Форуму планується провести понад 1000 різноманітних заходів. Серед них акція «Третій вік», про яку ми писали раніше. Відбудеться презентація Антології письменників Донбасу «Порода», детальніше про яку Дивись.info розповів член редколегії та один із авторів, представлених у книзі Сергій Жадан.

Крім того, відбудеться культурний проект «Під зорею Пінзеля», детальніше про який читайте тут.

Зокрема, на Форумі планується презентувати читало цікавих новинок, тож організатори поділились із Дивись.info кількома цікавими порадами щодо книг у жанрі non-fiction, які будуть представлені на Форумі видавців.

Дзвінка Матіяш. Дорога святого Якова

видавництво «Видавництво Старого Лева»

Каміно-де-Сантьяґо, або ж дорога святого Якова — це 900 кілометрів пішки з наплічником на спині через усю Іспанію до міста Сантьяґо-де-Компостела і до мису Фіністерра — Кінця Землі. Це унікальний досвід, який авторка книжки переживає разом зі своїм чоловіком. Стан перебування у дорозі, фізичні й моральні зусилля, без яких не подолати такий шлях, знайомства з людьми з різних країн, що вирішили пройти Каміно, історії людей, яких можна було би зустріти тепер і багато років тому, — про все це можна прочитати у книжці «Дорога святого Якова».

Упорядник Василь Карп’юк. Нам усім пощастило. Розмови з Юрієм Андруховичем

видавництво «Discursus»

Чому Юрій Андрухович застосовує автоцензуру? Чому ніколи не покине України? Чому вважає, що «нам усім страшенно пощастило»?.. Вибрані розмови з Юрієм Андруховичем не лише дозволять глибше пірнути в розуміння текстів письменника. Це ще й виразна картина поглядів сучасного інтелектуала на суспільно-політичні події в нашій країні. Андрухович вражає безкомпромісністю і надихає оптимізмом.

Богдан Ославський. 10 успішних українських брендів

видавництво «Discursus»

«10 успішних українських брендів» — книжка про найкращі компанії й організації України, які задають ритм у своїх сферах. Це щирі й натхненні історії створення власного бізнесу чи ініціативи. Історії про самовіддачу, про помилки й успіх, про тяжку, але натхненну працю. Засновники брендів розкривають власні стратегії розвитку, розповідають, як вони виходили з кризових ситуацій і що дозволило їм вирізнитися з-поміж конкурентів. Історія кожного бренду супроводжується відвертим інтерв’ю із засновником, що розкриває його як особистість. Книжка «10 успішних українських брендів» стане джерелом унікального корисного досвіду й натхнення, для тих, хто хоче змінювати себе і світ навколо.

Філ Найт. Взуття-буття. Історія Nike, розказана її засновником

видавництво «Наш формат»

Мало хто знає, що Філ Найт у підлітковому віці не мав змоги купити собі якісні кросівки. Ця історія — про величну взуттєву компанію, що почалася з півсотні позичених доларів. «Взуття-буття» — про те, як із пустими кишенями укладати багатомільйонні угоди й залишатися у виграші. Про те, як зібрати команду професіоналів і за роки роботи втратити лише двох топ-менеджерів. Про біг як спосіб ведення бізнесу та філософію.

 

Анна Малиночка. Іван Сірко. Великий полководець і характерник

видавництво «Co-op media»

Книга розповідає про життєвий шлях кошового отамана Івана Сірка. Гортаючи сторінки минулого, дізнаємось про реальні події, які міцно сплетені з вигадками про козака. Автор співпрацювала з талановитими сучасними художниками. Портретисти Анна Єгорова і Наталія Павлусенко, баталіст Артур Орльонов чимало робіт присвятили темі українського козацтва, деякі з них надали для книги. Видання також проілюстроване роботами класиків живопису: Антона Монастирського, Юліуша Коссака, Юзефа Брандта, Василя Сурікова, Іллі Рєпіна. Книга входить до серії «Україна сакральна», присвяченій відомим людям, які народилися в Україні, чиє життя овіяне містицизмом та загадковими подіями.

Окремо варто виділити нову книгу від газети «День» із серії «Україна Incognita» «Корона, або Спадщина Королівства Руського».

«Без сумніву, книга стане відкриттям навіть для заглиблених в історичні контексти, – зауважує редактор газети «День» Лариса Івшина. – Не варто боятися закидів, що історію «переписують». Важливо те, що її треба «передумувати». Історія – не «теорема», яку досить один раз довести. Вона «живе» у формі постійних перетлумачень та інтерпретацій. Як слушно зауважила під час спілкування з учасниками цьогорічної Літньої школи журналістики «Дня» професор Наталя Яковенко, кожне нове покоління ставить історії свої запитання й з неосяжного минулого ми завжди обираємо лише те, що потрібне нам сьогодні. Книга «Корона, або Спадщина Королівства Руського» – пропонує саме ті сенси, які потрібні українському суспільству сьогодні. Це – книга-«домкрат» для суспільної думки, книга, яка ставить історію в позицію активного діалогу з суспільством».

Більше читайте на сайті Форуму видавців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: