Активісти закликають працевлаштовувати учасників АТО

365
Фото ілюстратвине. Джерело: Ветерани.UA

Представники Центру практичної допомоги захисникам України AXIOS сконцентрували свою діяльність на наданні робочих місць учасникам АТО.

Про це під час брифінгу, 17 серпня, повідомив керівник Центру Олег Магалецький, інформує Дивись.info.

Керівник Центру практичної допомоги захисникам України AXIOS переконаний, що працевлаштування демобілізованих бійців — одна з головних сфер, на яку варто звертати увагу при роботі з ветеранами.

«Коли відсутня суспільна і державна політика по роботі з ветеранами, це може мати ризики. Мені імпонував ізраїльський досвід, де обов’язковий військовий призов і армія, але участь у бойових діях відкриває не тільки особисті вміння, а і професійні. На військовій службі людина виконує ті функції, які вона може потім використати і в мирному житті: механіка, водія, кухара, стратега. Всі ці професії при правильному підході можуть бути потім розкриті у цивільному житті і допомагати економіці держави розвиватися», — зазначає Олег Магалецький.

На думку активіста, якщо одразу не допомогти бійцю інтегруватися у звичайне, повоєнне життя, потім можуть мати місце наслідки. Відтак, він разом з однодумцями заснував Центр допомоги атовцям, де підшукують роботу. Усі працівники самого Центру офіційно працевлаштовані та отримують заробітну плату, адже, на думку, Олега Магалецького, лише так люди будуть надавати якісну допомогу.

Читайте також: У Львові пропонують створити новий центр допомоги учасникам АТО

«Ми працевлаштовуємо, а також навчаємо і перенавчаємо ветеранів бойових дій, — зазначає керівник Центру. — Державні органи мають об’єктивні обмеження. Ми у цьому питанні більш мобільні, тому можемо задовольняти потреби демобілізованих солдат і їх родин».

Здебільшого Центр орієнтований на роботу з киянами, утім надають вони допомогу і тим, хто звертається з інших міст: радять, куди звернутися, діляться контактами тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: