Petya.A-2: в Україні попереджають про можливу повторну кібератаку

835088

Сьогодні можлива повторна атака комп’ютерів вірусом Petya.A. І з 12 години відключатимуть Інтернет у держустановах і деяких фірмах.

Сьогодні можлива повторна атака комп’ютерів вірусом Petya.A. І з 12 години відключатимуть Інтернет у держустановах і деяких фірмах. Про це написав координатор групи Варта-1 Ігор Зінкевич.

«21.08.2017, о 10:50.

Вірити чи не вірити, але ... йде Пєтя 2, з 12.00 відключають Інтернет в держустановах і на деяких фірмах.

Ось таку інформацію скидають з попередженням. Чи правда, не маю підтвердження, але краще попередити, щоб не було сюрпризів», – написав Зінкевич.

Нагадаємо, напередодні, 18 серпня про можливу кібератаку попередили в СБУ.

Фахівці СБУ припускають, що адміністративна інформація, яку хакери отримали 27 червня цього року – під час попередньої кібератаки на підприємства та компаній в Україна із застосуванням комп'ютерного вірусу «Petya» – і була головною ціллю та може бути використана злочинцями як для проведення кіберрозвідки, так і для «подальших деструктивних акцій».

Як пояснюють у спецслужбі, про це свідчить виявлена під час дослідження утиліта Mimikatz (інструмент, що у т.ч. реалізує функціонал Windows Credentials Editor і дозволяє отримати високопривілейовані аутентифікаційні дані з системи у відкритому вигляді).

З огляду на всю наведену інформацію, на своєму сайті Служба безпеки також наводить докладні рекомендації для системних адміністраторів установ та фірм.

Нагадаємо, 27 червня українські установи стали жертвами масштабної кібератаки, здійсненої за допомогою вірусу Petya.A. В СБУ повідомили, що до атаки причетні спецслужби Російської Федерації.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: