Головного лікаря, впійманого на хабарі, оштрафували на 20 тисяч гривень

630_360_1493324213-1416

Головного лікаря Кам’янка-Бузької районної лікарні визнали винуватим і оштрафували на 20400 гривень, а також він позбавлений права обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями на строк 2 (два) роки.

Про це стало відомо з вироку Кам'янка-Бузького районного суду від 7 вересня, опублікованого у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, 2 березня у ГУ Нацполіції повідомили, що співробітники Управління захисту економіки та слідчого управління поліції припинили корупційний «бізнес», налагоджений головним лікарем районної лікарні.

Щоб суб’єкти господарювання здійснювали свою діяльність у приміщенні закладу охорони здоров’я, медик вимагав від них гроші. Зокрема за проведення діагностики загального стану здоров’я пацієнта. У разі відмови, забороняв їм вхід до центральної районної лікарні.

Під час одержання хабара оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Львівській області ДЗЕ Нацполіції та слідчі слідчого управління поліції Львівщини затримали головного лікаря-«бізнесмена» в службовому кабінеті. У шухляді робочого столу поліцейські вилучили 6,4 тисяч гривень, які він отримав за «дозвіл» на проведення господарської діяльності. Раніше йому сплатили 2,7 тисяч гривень за його «доброзичливість». Загалом медик «заробив» 9,1 тисячу гривень.

Медику інкримінували ч. 1 ст. 368 КК України.

Стаття 368. Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою

  1. Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища -

карається штрафом від однієї тисячі до тисячі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Натомість у матеріалах суду зазначено: «Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_1 свою вину у скоєнні інкримінованого йому злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України, при обставинах, викладених в обвинувальному акті визнав у повному обсязі та пояснив, що в лютому місяці 2017 року до нього звернувся ОСОБА_3 з проханням надати йому дозвіл на проведення комп'ютерної діагностики організму людини (методом Фоля) в медичного закладі Кам'янка-Бузької центральної районної лікарні. При цьому, сказав, що буде залишати по 200 грн. за кожен огляд на розвиток лікарні. Він не заперечив, так як вважав, що ці кошти не будуть зайвими для лікарні. Після цього в кінці лютого місяця 2017 р. до нього в службовий кабінет прийшов ОСОБА_3 та приніс 100 доларів США за надання ним згоди на проведення комп'ютерної діагностики, а також за надання листа-дозволу на проведення таких обстежень. При цьому, вони домовились, що ОСОБА_3 привезе іншу частину коштів, а саме в сумі 6400 грн. Через декілька днів ОСОБА_3 в його службовому кабінеті передав йому кошти в сумі 6400 грн., після чого він був викритий працівниками поліції за незаконне отримання неправомірної вигоди. Зазначив, що в даний час не обіймає посади головного лікаря, так як звільнився».

Зважаючи на всі обставини, суд виніс вирок визнати колишнього головного лікаря винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України та призначити їй покарання у виді штрафу в розмірі 1200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 20400 грн. з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями на строк 2 (два) роки.

Вилучені гроші повернули підприємцю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: