Камера iPhone таємно стежить за користувачами, — інженер Google

main_10

Інженер компанії Google Фелікс Краузе виявив проблему з налаштуваннями приватності в iOS, яка дозволяє програмам на iPhone вести приховану зйомку.

Про це повідомляє ain.ua.

Для цього застосунку досить отримати від користувача дозвіл на доступ до камери.

Дозвіл на використання камери дозволяє застосунку робити фото і записувати відео з фронтальної та основної камер в будь-який час, коли він активний.

Крім того, застосунок може вивантажувати цей контент практично в реальному часі, а також запускати функцію розпізнавання обличчя для розпізнавання міміки.

Все це може відбуватися без будь-яких повідомлень з боку смартфона.

«Після того, як ви візьмете і опублікуєте одне зображення або відео через застосунок у соціальній мережі, ви надаєте повний доступ до камери, і в будь-який час, коли застосунок працює, він може використовувати камеру», - пояснює інженер.

Краузе продемонстрував виявлені особливості роботи системи дозволів iOS у відео на YouTube.

За його словами, скористатися цією вразливістю може будь-який розробник застосунків. Є кілька способів вирішити проблему, але вони досить непрості. Наприклад, скористатися спеціальними чохлами, що блокують камери, або скасувати доступ до камери для всіх застосунків.

Краузе повідомив Apple про проблему і надав рекомендації для її усунення, зокрема, він запропонував надавати програмам тимчасовий доступ до камери або ж повідомляти користувача про роботу камери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: