Львів'янка у Нігерії: перший похід на африканський базар

23517548_1643276849074639_6957100450832048639_n (1) (1)

Львів’янка Ірина Пілат зараз живе у Нігерії, що в Африці. В авторській колонці вона ділиться враженнями від цієї екзотичної країни та розповідає історії про свій досвід на іншому континенті. Цього разу текст про перший похід на відкритий базар у Лагосі.

Сьогодні нарешті вперше вибрались на відкритий маркет (базар по-нашому). До того мене возили на закупи тільки по супермаркетах з кондиціонерами і охороною, бо боялися, що я злякаюся такого базару.

Але я ну дуже хотіла накупити локальних свіжих продуктів сама, і все просилася мене туди зводити. І от сьогодні мені виділили водія і місцеву подружку (няню), і я нарешті побувала на справжньому африканському базарі. Задоволена, як слон!:) Накупили свіженьких мандаринів за копійки, купу якихось незрозумілих мені овочів і фруктів, сушених креветок і купу ще всього. 

Читайте також: Львів’янка у Нігерії: як переїхати в Африку із немовлям

Базар знаходиться в районі Мушін. Це найбідніших район Лагосу і білі люди сюди рідко з'їжджаються. Зібрали ми з Лукасом купу уваги. До нас підбігали знайомитися, потіскати Лукаса. Дико тішилися, коли дізнавалися, що Лукас нігерієць та ше й юруба - етнічна група, до якої належить мій чоловік. Так само як я галичанка, а він юруба. Всі нас кликали «ієбо хеллов» («білий» на мові юруба). 

Було прикольно, але трохи напружувало. Нігерійці дуже шумний народ. Всі свої емоції вони викрикують, навіть позитивні. Тому навколо нас було дуже шумно і Лукас навіть трохи злякався жіночки, яка нас обнімала і кричала на весь базар This eyebo married youruba - sister! This sweet baby boy is youruba! Wow! Я так і не зрозуміла чого так тішитися, а от моя дитина трохи напряглась і почала хникати від такої радості.

До сьогодні я була геройка і казала, що поїду на той базар сама. На що мій Фемі казав "ну-ну"... Так от. Я не те щоб злякалася. Мені сподобалось там. Але сама туди їхати я точно не буду. Хоч і до нас ставляться там тільки з позитивом, але так як я біла, то означає, що в мене купа доларів. Тому для порядного нігерійця гріх мене не обдурити, не називати завищені в 10 раз ціни чи просто не обікрасти 

Так що доведеться мені ходити з няньою 🙁

Читайте також: Львів’янка у Нігерії: перше знайомство із країною

Ірина ПІЛАТ

Народилася в м. Новояворівськ, з студентських років жила у Львові, а цього року переїхала в м. Лагос, Нігерія. Маркетолог у декреті, віднедавна блогер, дружина новоспеченого лікаря з Нігерії Фемі і мама солодкого хлопчика Лукаса

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: