У Facebook поширюється новий вірус: як вберегтися

feysbuk

У Facebook поширюється новий вірус, який виглядає як файл з назвою video_123 (в назві містяться цифри).

Якщо ви отримали повідомлення з таким файлом, не відкривайте його в жодному разі. Бо після відкриття починається завантаження файлу програми, яку потрібно встановити. Однак, якщо ви вже відкрили і почали завантаження, далі, з'являється значок програми, схожий на YouTube. Після цього дані вашої сторінки потрапляють до рук шахраїв.

Потім вірус починає клонувати себе і далі поширюватись через Facebook, адже повідомлення від вас із цим "відео" розсилається списку друзів.

У мережі поширюються поради на той випадок, якщо ваш комп'ютер все таки заразився вірусом. В першу чергу необхідно видалити заражену програму через панель управління на комп'юреті - видалення програм. Для надійності почистити пристрій за допомогою антивірусу. Також, рекомендується змінити парооль на Facebook і встановити двохфакторну аутентифікацію, так як вона не дозволяє хакерам зайти на вашу сторінку без підтвердження SMS.

Як пише експерт в соціальних мережах Лінас Кігуоліс на порталі 2-spyware.com, щоб видалити відео-вірус Facebook, необхідно використовувати професійне програмне забезпечення. Шкідливі програми можуть встановлювати різні файли на комп'ютер і веб-браузери. Найгірше те, що це може завадити користувачам видаляти ці компоненти вручну. З цієї причини ви повинні використовувати безпекове програмне забезпечення.

Однак, якщо ви хочете видалити вірус вручну, вам необхідно видалити всі підозрілі компоненти з комп'ютера і веб-браузерів. Ви також повинні скинути налаштування браузера, щоб переконатися, що всі шкідливі компоненти були повністю видалені.

Останній крок особливо важливий: відкрийте налаштування Chrome> перейдіть в «Додатково»> «Скидання» і натисніть кнопку «Скидання». Однак, якщо збій Chrome не працює, і шкідливі повідомлення продовжують поширюватися з вашого профілю, вам необхідно видалити браузер з вашого ПК.

Після видалення відеофайлів Facebook ви повинні скинути пароль Facebook. Крім того, ви також повинні змінювати паролі інших облікових записів. Шкідлива програма здатна відстежувати дані користувача для входу в систему, тому кіберзлочинці, можливо, отримали доступ до інших облікових записів.

Скріншот ICTV

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: