Експерти виявили новий вірус для смартфонів, який записує розмови і краде селфі

96_main
Фото: pixabay.com

Нещодавно виявлений Android-вірус Skygofree вміє відстежувати місце розташування пристрою і включати запис звуку, коли власник виявляється поблизу певних координат.

Це означає, що зловмисники можуть почати прослуховувати оточення жертви, скажімо, коли вона входить в офіс, повідомляє «Новое время» з посиланням на Securelist.com.

Крім того, Skygofree може підключати заражений смартфон або планшет до Wi-Fi-мереж, що знаходяться під повним контролем зловмисників. Навіть якщо власник пристрою взагалі відключив Wi-Fi на пристрої. Це дозволяє збирати й аналізувати трафік жертви. Іншими словами, хтось буде точно знати, на які сайти заходила жертва і які логіни, паролі та номери карт вводила.

Також вірус вміє стежити за роботою популярних додатків на зразок Facebook Messenger, Skype, Viber, WhatsApp. Причому троян читає переписку в WhatsApp через «Спеціальні можливості» (Accessibility Services). Крім цього Skygofree може таємно включити фронтальну камеру і зробити знімок, коли користувач розблокує пристрій.

Виявили Skygofree нещодавно, в кінці 2017 року, проте, якщо судити за результатами аналізу, зловмисники використовують його ще з 2014-го і постійно вдосконалюють.

Програма поширюється через Інтернет, використовуючи підроблені сайти стільникових операторів. На них зловмисники пропонують встановити Skygofree під виглядом оновлення, яке підвищить швидкість мобільного доступу до Інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: