VISA вбудовує в платіжні картки сканер відбитку пальця

840545d1-98fe-4262-a34f-c9f102285273

Компанія Visa провела опитування, яке показало, що покупці надають перевагу саме сканеру відбитку пальців, як способу підтвердження особи при здійсненні покупок.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Покупці зможуть використовувати звичний для користувачів смартфонів спосіб підтвердження особи в будь-яких терміналах. Чіп-сканер спрацьовує за частку секунди і сам підзарядиться при покупці.

Перші карти зі сканером запропонували клієнтам двох кредитних організацій - Mountain America Credit Union і Bank of Cyprus.

Працює система дуже просто: сканер відбитка активується, коли карту вставляють в термінал. Якщо клієнт покладе на неї палець, чіп звірить відбиток з архівним і дозволить обробку транзакції - тоді карта блимне зеленим вогником.

Якщо палець не поклали, то будуть використані традиційні методи підтвердження - ПІН-код або підпис на чеку. Система повністю автономна: відбиток зберігається на самій карті, а чіп при необхідності підзарядиться прямо від POS-терміналу. Їх оновлювати не потрібно.

Представник Visa Марк Нельсен запевняє, що працює все дуже витончено: «Це швидко і непомітно. Мене система пізнає за частку секунди».

Visa вважає, що новий підхід швидко стане домінуючим: «Серед усіх запропонованих варіантів біометричної ідентифікації розпізнавання відбитків пальців отримало найвищий відгук (50%) як бажаний засіб аутентифікації для підтвердження платежів в магазинах».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: