Львівський студент створив розумний велошолом

dsc_4569-1024x684

Студент Українського католицького університету Маркіян Зубрицький створив аксесуар для велошоломів, який, реагуючи на нахили голови, показує сигнали поворотів.

Маркіян Зубрицький – другокурсник факультету прикладних наук УКУ – активно користується велосипедом, тому часто стикався із проблемою, коли водії не помічали або не розуміли його дій на дорозі, йдеться на сайті УКУ.

Прилад, який він створив, кріпиться до звичайного шолому. Відтак, велосипедист може, не відриваючи рук від керма, вказувати іншим учасникам дорожнього руху своїй наміри: зупинку, гальмування чи поворот. Для цього власнику доведеться лише нахиляти голову.

Крім цього, аксесуар синхронізується із смартфоном.

«Адже пристрій має Bluetooth-модуль, який дозволяє підключитися до смартфону, котрий, у свою чергу, зчитує покази і відображає їх на екрані в реальному часі: поворот, стопсигнал, швидкість руху, температура. Також можна задавати маршрут, якими ви часто їздите. Програма запам’ятовує його і синхронізує з датчиками на шоломі. Відповідно, повороти включатимуться у потрібний момент автоматично», – розповідає хлопець.

Зараз Маркіян ще допрацьовує свій винахід. А потім, каже, можна буде говорити і про промислове виробництво такого товару.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: