Amazon за мільярд доларів купує стартап з офісом в Україні

77_main

Компанія Amazon купує Ring, творців розумного дверного дзвінка, а також безлічі інших засобів безпеки, таких як сонячні камери безпеки і домашні сигналізації.

Незалежне підтвердження угоди було отримано в ніч на 28 лютого, повідомляє TechCrunch.

Фінансові умови угоди поки не оприлюднені, проте агентство Reuters повідомляє, що ціна продажу склала понад $1 мільярд. Це одна з найбільших покупок Amazon за всю історію компанії.

Це придбання дуже важливо для Amazon. Компанія вже побудувала кілька власних підключених камер, але їх апаратне забезпечення залишає бажати кращого. А разом з компанією Ring і розробниками Amazon отримує масив патентів і декілька вже готових продуктів.

Угода може допомогти Amazon в боротьбі за ринок доставки і за нішу розумних пристроїв. Тому, можливо, буде проводитися інтеграція пристроїв від Ring з розумною колонкою Alexa.

Як зазначає AIN.ua, в київському офісі на сьогодні день працюють близько 450 чоловік. Спочатку розробники в українському офісі займалися розробкою програмного забезпечення в області машинного навчання, комп'ютерного зору, інтелектуального аналізу даних і інших сфер штучного інтелекту для використання в продуктах Ring. Тепер в київському офісі також є відділ по розробці пристроїв і служба підтримки.

Один з найвідоміших продуктів компанії - розумний дверний дзвінок, який має Wi-Fi-підключення і камеру, так що користувач, навіть перебуваючи не вдома, може відстежувати відвідувачів біля дверей і спілкуватися з ними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: