У Львові відкрили одну з перших в Україні лабораторію віртуальної реальності (фото)

IMG_7795

Сьогодні, 28 лютого, у Львові відкрили лабораторію віртуальної та доданої реальності в Tech StartUp School Львівської політехніки. 

Це один із перших центрів в Україні, де можна побачити величезний потенціал технологій віртуальної реальності, передає кореспондент Дивись.info.

Як зазначили на відкритті, завдяки технологіям, що розробляються у цій лабораторії, можна відчути повноту свободи руху у віртуальній реальності, переміщатися в ній, спробувати різноманітні демо-симуляції в архітектурі, дизайні, навчанні та розвагах.

Також на відкритті продемонстрували декілька мега-крутих стартапів, що перебувають на акселерації в Tech StartUp School, і продуктів віртуальної й доданої реальності.

За словами заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, для Львова це справді важливо, адже місту буде дуже цікаво поспівпрацювати та допомогти із певними замовленнями для нової лабораторії.

«Можна буде випробувати напрями, які тут презентують, в різних сферах, зокрема, в освіті та культурі», - додав Москаленко.

Керівник Tech StartUp School Назар Подольчак відзначив, що ці продукти відразу можна протестувати.

«Ми тут маємо кілька продуктів, які вже розроблено. Один з них розроблений резидентом школи і показує, як має виглядати майбутня квартира, чи будинок. Це своєрідна маска для доданої реальності.Також є пульти для доповненої віртуальної реальності, які показують, як можна рухатися по цій доповненій реальності», - пояснив Назар Подольчак.

За його словами, НУ «Львівська політехніка» не витратила жодних коштів на це, а все забезпечили спонсори - загалом витратили до 5 тисяч доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: