Завтра суд знову розгляне апеляцію лікаря Данкова

1441020
Фото: zaxid.net

Завтра, 1 березня, Апеляційний суд Львівської області розгляне апеляційну скаргу лікаря Олега Данкова. Засідання призначено на 14:30.

Завтра, 1 березня, Апеляційний суд Львівської області розгляне апеляційну скаргу лікаря Олега Данкова. Засідання призначено на 14:30.

Як вже писала Дивись.info, 23 січня, лікар Олег Данков оскаржував вирок Шевченківського районного суду, згідно з яким його визнали винним у смерті дитини, в Апеляційному суді Львівської області.

За словами адвокатів медика, сумнівними є висновки експертів, адже вони не були приведені до присяги належним чином, відтак їх свідчення не можна брати до уваги; якість запису судового засідання погана (відтак, встановити достеменно покази свідків неможливо), крім того, не зафіксовані належним чином паспортні дані Олега Данкова, не встановлені його посадові обов’язки тощо.

Відтак, на думку захисту, справа має бути переглянута, а з лікаря необхідно зняти усі обвинувачення, а вирок суду визнати недійсним. Проте, суд оголосив перерву до 1 березня.

Нагадаємо, 2 листопада у Шевченківському районному суді Львова оголосили вирок Олегу Данкову, завідувачу пологового відділенням3-ї міської клінічно лікарні, який був підозрюваним у неналежному виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті дитини під час пологів.

Читайте також: Вирок лікарю Данкову викликав бурхливу дискусію в соцмережі

Суд виніс вирок: рік позбавлення волі та ще рік заборони займатися лікарською практикою. Також суд зобов’язав лікаря і медзаклад виплатити грошову компенсацію батькам за моральну шкоду. 58-річного Олега Данкова засудили за ч.2. ст. 140 ККУ (неналежне виконання професійних обов’язків, що спричинило смерть новонародженого немовляти). Натомість, Данков подав апеляцію.

Читайте також: Цей вирок суду є небезпечним для суспільства: що думають лікарі про справу акушера Данкова (опитування)

Нагадаємо, у соціальній мережі Facebook створили спільноту з назвою #дякуюданков, аби висловити підтримку лікарю Олегу Данкову, якого звинувачують у смерті дитини. Люди досі там висловлюють слова вдячності лікарю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: