Nokia представила розумну куртку

12_main

Компанія Nokia показала на виставці MWC 2018 куртку CHASE LifeTech FR, яку розробила спільно з брендом одягу Kolon і розробником програмного забезпечення GINA.

Куртка CHASE LifeTech FR виглядає як спецодяг яскравого зеленого кольору, а «розумною» її роблять датчики, які збирають дані від власника, повідомляє Новое Время з посиланням Engadget.

На одязі є модульні датчики, які дозволяють користувачеві отримувати дані, такі як частота серцевих скорочень, температура, місце розташування і рух (акселерометр).

Перевага цих змінних модулів полягає в тому, що ви можете помістити в CHASE LifeTech FR ті датчики, які необхідні конкретному користувачеві. Наприклад, у поліцейського це може бути модуль камери, а не датчик температури, який більше підходить для пожежних.

У будь-якому випадку дані, записані курткою CHASE LifeTech FR, відправляються на базу, де система управління програмним забезпеченням GINA переглядає їх в режимі реального часу і може використовувати їх для відстеження власників. Це може врятувати життя, оскільки датчики куртки можуть допомогти знайти рятувальника, який занадто довго не виходить на зв'язок.

Nokia заявляє, що можливості моделі CHASE LifeTech FR нескінченні, оскільки в майбутньому вона може підтримувати всілякі датчики безпеки, в тому числі окису вуглецю. Nokia і Kolon заявили, що вкрай важливо, щоб CHASE LifeTech FR виглядала як звичайна куртка, а не велика важка уніформа пожежних. Обидві компанії додали, що поки це концепт, та у них є плани зробити споживчу версію в найближчі 12-18 місяців.

Поки не повідомляється технічних специфікацій куртки CHASE LifeTech FR, крім того, що в ній використовувалися матеріали GORE-TEX, а для живлення датчиків використовується кабель з microUSB. Також відомо, що виставкова версія була оснащена світловідбивачами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: